#
#
#
#
#

Výber jazyka

Obsah

Mesiac knihy v knižnici

Typ: ostatné
Mesiac knihy v knižnici Tretí mesiac v roku sa nám už tradične nesie v znamení kníh. Knihy, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých. O ich vzniku a význame pre ľudí sa napísalo veľa odborných štúdií, kníh a článkov.

V našej knižnici sa počas mesiaca marec pootvorili dvere do sveta kníh rôznymi kolektívnymi podujatiami, na ktorých sa zúčastnili žiaci základných a špeciálnych základných škôl, materských škôl či deti detského domova.

Žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka základnej školy J.F.Rimavského sa oboznámili, komu slúži naša knižnica, aké služby zabezpečuje, ako si vyhľadávať náučnú literatúru a čo všetko vie knižnica ponúknuť svojím používateľom.

Tretiaci základnej školy J.F.Rimavského si pripomenuli jarné tradície, povymieňali sme si nápady a rady na blížiace sa veľkonočné sviatky.

Do sveta rozprávok a ich tajomstiev sme sa dostali so žiakmi druhého ročníka základnej školy J.F.Rimavského a žiakmi prvého stupňa špeciálnkej základnej školy v Klenovci.

Hrady i zámky Slovenska sme navštívili s piatakmi, no oboznámili sme sa aj k nám najbližším hradom – dnes už ruinami – Muránskym hradom. Šiestaci si vyskúšali riešiť svoje životné situácie prostredníctvom bájok.

Odborné prednášky vedeckého publicistu Dušana Valenta si vypočuli žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka základnej školy Klokočova. Dozvedeli sa, kto alebo čo boli príšery z praveku, čo ukrýva vesmír, ale i o veľkých záhadách histórie.

Náš "dom plný kníh" navštívili aj detičky z materských škôl Nábrežie Rimavy, Klokočova i z Rimavskej Bane.Pre niektorých to bola návšteva po prvýkrát, s inými sme sa už stretli ostatné roky.Vysvetlili sme si význam kníh pre človeka, ako vzniká kniha, ako sa správať ku knižkám alebo ako sa orientovať v knižnci a čo všetko knižnica zabezpečuje. Nechýbal ani pomocník PÍSMENKO, ktorý prišiel pozdraviť deti. Tie nielen jemu, ale aj nám tetám knihovníčkam spríjemnili toto stretnutie pesničkami a básničkami.

O knižnici a knihách sme besedovali i s deťmi zo školskej družiny Klokočova ako aj deťmi z Detského domova v Hrachove.

Mnohé deti nás prekvapili aj ručne vyrobénými darčekami, ktoré nám budú spríjemňovať a skrášľovať priestory knižnice.

Každé stretnutie malo svoju osobitú atmosféru. Ďakujeme za to všetkým deťom i žiakom a samozrejme pani učiteľkám a vychovávateľkám.

Aktivity v knižnici týmto ale nekončia....pripravujeme ďalšie besedy, prednášky i výstavy, o ktorých budeme včas informovať. Už teraz sa tešíme na milé stretnutia.


Vytvorené: 1. 4. 2019
Posledná aktualizácia: 1. 4. 2019 9:38
Autor: Správca Webu