P r o p o z í c i e:
Organizátori: Mesto Hnúšťa a Mestské kultúrne stredisko Hnúšťa
Miesto: Hnúšťa – priestor za MsKS
Dátum: 29. septembra 2018 - sobota - od 08.00 hodiny
• bude sa variť kotlíková polievka z kyslej kvasenej kapusty, podľa
osvedčených receptov•
Prihlášky do súťaže zasielajte do 20. 9. 2018 na adresu:
Mestský úrad, Francisciho č. 74, 981 01 Hnúšťa alebo
e-mail: stejskalova@hnusta.org.
Bližšie informácie na tel. č.: 047/202 88 25
PODMIENKY SÚŤAŽE :
• Súťaže sa môže zúčastniť osoba staršia ako 18 rokov najviac v päťčlennom kolektíve – súťažnom tíme – družstve, ktoré zastupuje mesto, obec alebo občianske združenie, či spoločenskú organizáciu, súdržnú rodinku, alebo jednoducho len dobrí kamaráti, ktorí majú radi zábavu a vedia uvariť chutnú kapustovú polievku
• zhotoviť treba aspoň 10 porcií, z toho 1 porciu /cca 1l/ pre porotu na degustáciu
• Kvalitu pripraveného jedla bude hodnotiť odborná porota ale aj „ochutnávači“ z radov občanov
• družstvo, ktoré sa umiestní na prvom mieste bude odmenené cenou, ktorá mu pripomenie dobrú akciu
Predávať kapustovú polievku je zakázané!
KAŽDÝ TÍM NA PRÍPRAVU POLIEVKY DOSTANE:
• Drevo na kúrenie pod kotlom, 2 ks chlieb veľký krájaný, stôl s obrusom, lavica, balík papierových obrúskov, rolku hygienického kuchynského papiera, umelohmotné misky a lyžičky /max. 25ks/, prístup k vode.
KAŽDÝ TÍM SI SO SEBOU PRINESIE:
• Všetky potrebné suroviny a ingrediencie na varenie minimálne piatich litrov polievky si zabezpečia súťažiaci a sú za kvalitu a hygienickú nezávadnosť plne zodpovední, kotol/kotlík s trojnožkou alebo parák, zástery, pokrývky hlavy, naberačku, varechu, nôž, zápalky a podľa uváženia všetko, čo budú potrebovať.
Varí sa nad otvoreným ohňom /len drevo/, najlepšie však v parákoch, ktoré si tímy sami zabezpečia. Plynové horáky nie sú povolené a propán-butánové fľaše sú prísne zakázané.
ČASOVÝ HARMONOGRAM SÚŤAŽE:
• o 08.00 prezentácia súťažiacich družstiev pred MsKS v Hnúšti,
rozmiestnenie tímov do priestoru, rozloženie prístreškov......
• o 09.00 hodine zapálenie ohňov, spoločný začiatok varenia
( všetky ingrediencie použité na prípravu polievky musia byť v surovom stave – bez predprípravy, predvarenia a pod./výnimkou je „pác“ – naloženie mäsa v „zóske“/)........
• o 12.00 ukončenie varenia, odoberú sa vzorky pre odbornú degustáciu vzoriek a začiatok ochutnávky uvarených polievok (čas je pre všetky tímy záväzný)
• o 13.00 vyhlásenie výsledkov
• a potom až do ..... neplánované voľné pojedanie, popíjanie a debaty s priateľmi
SÚČASNE BUDÚ PREBIEHAŤ PODUJATIA:
- 4. ročník festivalu malých dychových hudieb pod názvom „Tečkova trubka“ ako spomienka na nášho dlhoročného hudobníka, dirigenta a kapelníka Lacka Tökölyho
Osoba, ktorá sa podujatia zúčastní, dáva organizátorovi súhlas na vyhotovenie obrazových snímok, fotografií, obrazových a zvukových záznamov, týkajúcich sa jeho osoby alebo jeho prejavov osobnej povahy (ďalej len ako „prejavy osobnej povahy“) vyhotovené v súvislosti s týmto podujatím a na ich použitie, spracovanie a zverejnenie na webových stránkach organizátorov, miestnych tlačovinách, v propagačných materiáloch organizátora, v budove organizátora na propagačné účely.