#
#
#
#
#

Výber jazyka

Obsah

Pasovačka za čitateľov knižnice

Typ: ostatné
Pasovačka za čitateľov knižnice Ako každý rok privítala naša knižnica do svojich radov nových čitateľov. Stali sa nimi naši prváčikovia, ktorí už majú zvládnuté všetky písmenká a tešia sa ako si prečítajú svoje prvé knižky.

Skôr ako boli pasovaní za čitateľov knižnice sme zamkli ŠLABIKÁR, nech si trošku oddýchne cez  prázdniny a nech načerpá síl pre nových prváčikov. Potom sa popasovali s písmenkami – hravými hádankami, čo zvládli na výbornú a tým nás presvedčili, ako sa usilovne učili po celý školský rok.

Po zložení sľubu : „Sľubujem, že budem čítať knihy pre radosť a poučenie.
Budem sa k nim slušne správať, nebudem ich ničiť, trhať, čarbať do nich a načas ich vrátim do knižnice. O tom, čo sa mi v knihách páčilo, porozprávam aj svojim kamarátom"
– nastala najdôležitejšia chvíľa: PRVÁCKA PASOVAČKA. Pasovala ich pani riaditeľka MsKS knižkou Veselí prváci priložením na rameno. Oficiálne sa tak stali čitateľmi našej knižnice a za odmenu dostali registráciu  na 1 rok zdarma. Odovzdali sme im  čitateľské preukazy a záložky, ktoré sme pre nich pripravili a na pamiatku sa podpísali do našej kroniky.

Ďakujeme za veselé dopoludnie žiakom a pedagógom zo Základnej školy Janka Francisciho Rimavského a Základnej školy Klokočova v Hnúšti.

Veríme, že budú našu knižnicu navštevovať radi, že nájdu v nej veľa poučného, zábavného a inšpiratívneho. Teší sa na nich veľa zaujímavých knižiek, ako aj my, tety knihovníčky.

Tak prváci , huráááá do čítania….


Vytvorené: 28. 6. 2023
Posledná aktualizácia: 28. 6. 2023 14:10
Autor: Správca webu II