V našej škole sa žiaci III.A dozvedeli od senioriek, akým spôsobom sa slivky využívali v minulosti. Spoločne pripravili tradičné jedlá so slivkami. Naučili sa variť podľa tradičných receptov slivkové „gombovce“, pirohy a zemiakové „krompľaníky“ so slivkovým lekvárom. Dozvedeli sa ako sa v minulosti varil domáci lekvár zo sliviek. Získali „grífy“ pri miesení a pečení tradičného kysnutého slivkového koláča s posýpkou.
Spolupráca staršej a mladej generácie je významným spôsobom, ako sa navzájom obohacovať, učiť a vytvárať si vzájomný rešpekt a úctu.
Tento malý projekt bol zrealizovaný s podporou organizácií IUVENTA-Slovenský inštitút mládeže a Rozvojovej agentúry BBSK Dobrý kraj v rámci projektu PROJEKT JE ZMENA.
Mgr. Ľ. Bystrianska, GMH Hnúšťa