#
#
#
#
#

Navigácia

Výber jazyka

Obsah

Búrka v prírode pokračovala búrkou kvalitnej hudby na pódiu v rámci kultúrneho podujatia SAM ADAJ v Hnúśti

Typ: ostatné
Búrka v prírode pokračovala búrkou kvalitnej hudby na pódiu v rámci kultúrneho podujatia SAM  ADAJ v Hnúśti Takto by sa dalo charakterizovať kultúrné podujatie s názvom SAM ADAJ, ktoré zorganizovalo pre širokú verejnosť Obćianske združenie Klub rómskych aktivistov na SR so sídlom v Hnúśti.
Podujatie sa konalo dňa 19.7.2019.

Aktivisti zo združenia si pre divákov a milovníkov kvalitnej rómskej hudby pripravili prezentáciu rôznych žánrov rómskej kultúry, ktorá sa uchádzala o slovo na pódiu v priestoroch Kinosály domu kultúry v Hnúśťi od 16:00 hod.

 Program bol naozaj pestrý a všetky generácie si mohli prísť na svoje.

So svojim umením sa predstavila Barbora Botośová so svojou vynikajúcou kapelou

Barbora Botošová Band , ktorá sa venuje rôznym hudobným žánrom ako je word music, ale v tento deň vynikala  práve tá rómska hudba, Spolu so svojou speváćkou Michaelou Kaloćai sa ujali aj spoločných niekoľkých duetov.

Za ňou nasledovali Gypsy Čáve so známymi hitmi ako Topoľčianska zlatokopka a celý svoj repertoár pridávali najznámejšie rómske   ľudové  čardáše, ktoré dvíhali divákov neraz zo stoličiek.

Po Gypsy Čáve prebrali na pódiu tanečnú štafetu tanečníci z rómskeho tanečného súboru zo Zvolena s názvom Romano Jílo, ktorí sa stihli už prezentovať aj divákom v Moskve a chystajú sa s tanečnými krokmi až do Brazílie.

Záverečnú bodku za bohatým programom s neutíchajúcou búrkou plných krásnych emócii prišiel rozveseliť a potešiť svojich verných fanúśikov vynikajúci spevák Tomáś Botló s niekokoľnásobne oceneným klaviristom s Drahoslavom Bangóm.

Kinosála burácala, vískala, tancovala a spievala každé slovo z textov piesní svojich obľúbencov, na ktorých v daždivom počasí  čakali už hodinu pred začiatkom kultúrneho podujatia.

Podujatie plné zážitkov sa ukončilo o 3 hodinovom programe a kinosála neostála prázdna do poslednej piesne. Nasledovalo fotografovanie sa so svojimi obľúbenými interpretmi a rozhovory plné zážitkov a dojmov.

Projekt kultúrneho podujatia SAM ADAJ sa mohol zrealizovať vďaka finančnej podpore Fondu na kultúru národnostných menšín za čo im nesmierne  ďakujeme.

Touto cestou sa chceme podakovať všetkym dobrovoľnikom, ktori pomohli akciu zrealizovať do finálnej podoby ako aj hosťom ktorými boli viceprimátor mesta Hnúśťa Mgr. Grigorij Šamin,

Mgr. Milan Migaĺa – vedúci kancelárie primátora mesta Hnúśťa a poslankyňa mestského zastupiteĺstva Ing. Danka Kiráĺová, ktori sa zúćastnili akcie a vychutnali si ju do poslednej chvíle.


Vytvorené: 26. 7. 2019
Posledná aktualizácia: 26. 7. 2019 10:41
Autor: Správca Webu